Skådespelare och pedagog

Sten Hellström

Sten ingick redan i början av 2000-talet i Roger Westbergs ensemble som drog land och rike runt med ”William Shakespeares samlade verk – 37 pjäser på 97 minuter”. Därefter medverkade Sten i samtliga ”komprimerade pjäser” såsom:
”Världens bästa böcker – 86 böcker på 98 minuter”

”Bibeln – Guds samlade ord på 99 minuter”
”Sveriges historia – 1000 år på 100 minuter”
Därefter medverkade Sten i tiotalet av Boulevardteaterns produktioner som t.ex.: ”Grönholms metod”, ”Lilla spöket Laban”
”Heil clown”. ”Bröderna Pixon”. Dessutom regisserade han föreställningen ”Historien om någon”. Sten har fungerat som kursledare och pedagog hos Boulevardteatern de senaste tio åren.
Innan Sten kom till Boulevardteatern krogshowade han med Hasse Alfredson och Povel Ramel på Gröna Lund. Han har skrivit, regisserat och spelat med i musikteaterföreställningar runtom i Sverige med olika länsmusiker som t.ex. Norrbottens kammarorkester och Linnékvintetten. Har medverkat i tjoget film och TV-produktioner.
Sist men absolut inte minst är Sten ena halvan av den hyllade komikerduon, Gökar & Getter, som härjade som värst på Mosebacke Etablissement på nittiotalet för att därefter dra på turné till Norge och Afrika.