Alla får åka med -  på Rull igen hösten 2024

Från 2-5 år | Foto Martin Skoog

En liten flicka kör i sin blå lastbil. Hon tar med sig många passagerare; en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle.Tillsammans far de hem till flickans hus och har saftkalas. Föreställningen “Alla får åka med” bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta. En föreställning om inkludering, gemenskap och mångfald och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. Att vara olika är bra!
Målgrupp: 2-5 år  | Familj | Särskola .  För information och bokning ring Jörgen Aggeklint på 0738-98 79 39 eller mejla jorgen (at) boulevardteatern.se

Medverkande

Medverkande: Cajsa Tornfors och Rebecka Carlsson
Regi & dramatisering: Roger Westberg
Scenografi/kostym & dockor: Lisa Björkström
Musik & sångtexter: Jörgen Aggeklint (Ulf Eriksson ”Tomtereggae”)


Röster  om

"Barnteater när det är som bäst!
Denna lilla pärla bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta. Regin av Roger Westberg är lyhörd och väldigt ömsint gjord, men känner sig alldeles varm efter denna upplevelse, kanske är världen god ändå? Handlingen är en berättelse om en flicka som på tur med sin lastbil tar med sig passagerare – alla med någon liten ”skavank” – en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle. Alla får åka med! Lastbilen framställs fint med lådor och en ratt, mer behövs inte! Scenografin är precis lagom avvägd för att barnen själva ska få fylla i med sin fantasi. Skådespelarna Cajsa Tornfors och Rebecka Carlsson gestaltar alla rollerna med hjälp av ömt utformade dockor (handgjorda av scenografen Lisa Björkström). Cajsa och Rebecka har den perfekta glimten i ögat och balanserar fint värme, charm och lite galenskap. I en publik med barn är kommunikationen mellan skådespelare och barnen en väldigt viktig del, och inte helt lätt, men detta klarar Cajsa och Rebecca utan problem och att få barnen (och föräldrarna) att sjunga med i sångerna är något dom klarar utmärkt. Musiken, som är väldigt bärande i föreställningen (specialkomponerad av Jörgen Aggeklint och Ulf Eriksson) är på en väldigt bra sjunga-med-nivå, och vi hörde barnen sjunga på refrängen långt efter föreställningens slut.
Malou Holm, Kultursamordnare Birkagården
"riktigt bra barnteater med sväng"

"Liten och stor, glädje och ledsenhet, medkänsla och kreativitet, vad mycket som kan rymmas i en riktigt bra barnteater med sväng. Scenografi som byggde in lekfullhet, upprepandet i berättandet i olika former och det interaktiva med den fina musiken passade otroligt bra för våra förskolebarn i åldern 4 till 5 och som inte riktigt har hittat in i det svenska språket än. Har på närmare trettio år nog aldrig varit med om att alla barn fångats och varit så med i en föreställning. Bland annat minnet av lilla O som fick feeling, sittdansade och la in en tut-tut i sången Alla får åka med kommer jag bära med mig. Det var som att inte bara tomten, grisen, pojken, hunden och nallen fick plats med den lilla flickan i den blå lastbilen, vi fick verkligen alla plats." Ann Skagerling, bibliotekarie, Kronoteket, Karlstad

"En härligt inspirerande teaterföreställning"

 - för våran målgrupp 2- 3 åringar som de väl kunde relatera till. Kreativa konstnärliga uttryck. Barnen bearbetade och lekte teatern efteråt.
Jag kan varmt rekommendera den!"
Anci Fritz / Förskolan Lilla Björnen Kungsholmen

"Vilken fin föreställning!"

Så bra att ni återberättade på flera olika sätt. Först den lilla introduktionen med miniscenen och fingerdockorna! ” Det ser ju precis ut som det gör här” sa ett barn entusiastiskt! Sen att ni berättade nästan hela historien med skuggor och TAKKtecken! Då var vi med på det hela!.../Det var också engagerande och roligt med sången: Alla får åka med! Vi har lyssnat på den några gånger hemma, men nu kan vi den ordentligt- roligt att det blev allsång och dans på slutet."
Kajsa Lindblom, förskollärare Förskolan Pilfinken

"Underbart!"

”Underbart! Det var magiskt att ni gestaltat boken i flera led. Allt var klockrent! 5 + av 5!”
Josefin Julén, barnbibliotekarie, Filipstad


"Aldrig sett..."

”Jag har jobbat med det här i 40 år och har aldrig sett en så bra barnteater!”
Karin Gustavsson, förskollärare/ Kastanjens förskola

”det bästa ..."
”Detta var det bästa jag sett!”

Caroline Kanth Siverman, Körsbärets förskola, Gislaved
_________________________
”Superbra! Fantastiskt! Den bästa teatern vi haft här på förskolan!”
Lena Lundberg, Torpamors förskola, Vällingby

________________________
"Underbart fin och genomtänkt scenografi. Till synes enkelt men helt ljuvligt"
Kerstin, Riksteatern Ragunda


Filmtrailers

Lyssna på musiken ur föreställningen!

 

Till arrangören

Utbudsblad Arrangör


Pedagogmaterial

Affisch A3/A4

Liggande affisch

Skrivbar affisch | Skriv i Spara som


Illustration

Illustration Anna-Clara Tidholm

Pressbilder

Ange alltid fotografens namn vid publicering. Foto: Martin Skoog | Klicka på bilden för att förhandsvisa

Alla får åka med

Foto: Martin Skoog