TEATER-SOMMARKURS PÅ GANGVIDE FARM, GOTLAND 2024
Missa inte tillfället att gå en teaterkurs med Boulevardteaterns konstnärliga ledare Roger Westberg under några dagar på Gotland.

Teaterkurs för vuxna på Gangvide farm, När, Gotland

(Kursledare: Roger Westberg - läs mer om Roger

Datum: Torsdag till Måndag  (5 dagar)  18 - 22/7
Tid: kl 10.00-17. 00 
Kostnad: 3 900 
 kr för fem dagar undervisning inkl. kaffe på Gangvide farm i undersköna trakten Närs socken endast 15 minuter med bil från Ljugarn.

Impro / Games / Mime / Fastfood Stanislavski / Textarbete / Teatersport / Outdoor acting / Comedy mm.

Kursinnehåll

Vi går igenom teaterns grunder: spontanitet, status och storytelling. Vi tar oss in i improvisationens tankevärld och tränar kreativitet, samarbete och historieberättande. Vi övar på närvaro, acceptans och samspel. Med och utan text. Lust, lek och fantasi.
Att våga göra misstag, bli mer spontan, bejaka förslag och öva upp sin lyssning.
Kom som du är! Ingen tidigare erfarenhet av teater krävs men har du det är du lika välkommen.

Bokning

Klicka på knappen Boka här, så öppnas ett Google formulär där du fyller i dina uppgifter. Bekräftelse sker via formuläret. Vi tar emot anmälningar löpande.

Frågor

Vid frågor mejla: roger(at)boulevardteatern.se

Bokningsregler

Anmälan är bindande om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Det innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända oss ett meddelande inom 14 dagar efter att vi har bekräftat anmälan.

Vid avbruten påbörjad kurs är du skyldig att betala hela kursavgiften. Vi betalar dock tillbaka 75% av avgiften vid sjukdom, styrkt med läkarintyg.

Varmt välkommen på kurs!

Leklust

Kreativitet, improvisation, samspel, närvaro, koncentration, lekfullhet och fysisk gestaltning. Vi jobbar med och utan texter och devising i ett prestigelöst och tillåtande klimat. 

Aktiviteter

Övriga aktiviteter under veckan: paddla kanot längs ån ut till havet och den undersköna amfiteatern Närsakarscenen. Musikquizz-kväll! Kvällstur med traktorsläp ut till havet. 
Boende ingår inte i kursavgiften. Vi kan ordna prisvärt B&B-boende på farmen: 420 kr per natt exkl frukost. Lunch kan köpas till. 

Deltagare

Antal: max 12
Kursavgift: 3900 kr
Datum: Tisdag 16 juli till Lördag 20 juli
Tid: 10.00 – 17.00
Lokal: Gangvide farm 

Utbildning

Westberg utbildade sig 1977–1980 på Mim-linjen och har sedan dess regisserat ett 50-tal teaterproduktioner. Hans främsta inspiratörer som lärare har varit professor Stanislaw Brosowski (mim), Keith Johnstone (improvisation), Philippe Gaulier (clown), Carlo Boso (commedia dell arte).

Verksamhet

Åren 1983–1995 var han konstnärlig ledare på Teater Pero tillsammans med Peter Engkvist. Detta lyckosamma samarbete ledde bland annat fram till att man erhöll Regeringens Barn- och Ungdomsteaterpris på 100 000 kronor.

Skådespelare

Åren 1988–1989 spelade Westberg en av de bärande rollerna i sjutimmarsföreställningen Den stora vreden i regi av Peter Oskarson på Folkteatern i Gävleborg.

Sedan 1991 har han spelat sin kritikerrosade succé ”Hamlet – en stand up”. Har jobbat med David Collins från den världsberömda komikerduon Umbilical Brothers.

Komedi

Från 1995 har Roger Westberg lett sin egen ensemble i bland annat komedi- och folkbildningsprojektet De Komprimerade Pjäserna. Detta var en trilogi om fyra pjäser:

  • William Shakespeares samlade verk – 37 pjäser på 97 minuter

  • Världens bästa böcker – 86 böcker på 98 minuter

  • Bibeln - Guds samlade verk på 99 minuter

  • Sveriges historia – 1000 år på 100 minuter